A villa in Golfo Aranci, Sardinia | housing

Location: Marinella (Sardinia), Italy
Programme: Refurbishment, landscape project
Gross Floor Area: 250 mq
Project Date: 2016
Interior Design: Todhunters Earle Interiors

Photo: Ray Main

The house rests on the slope overlooking the gulf, and is surrounded by an ample garden, the coreand unifying element of the design, featuring paved garden paths, panoramic terraces carved out of the rock and grassy lawns, all of which follow the curves of the ancient contour lines.
The outdoor path naturally ends with a softly curved infinity swimming pool, jutting over the sea.

The natural landscape around the site was a key factor guiding the creative process: the
Mediterranean macchia scrubland, the millenary granite rock and the colours of the sea
served as inspiration and were a starting point for the design. The result is an organic building,
engaged in a harmonious and ongoing dialogue with the context,which interprets and
transforms the site with sensibility and respect.